Jump to content

Photo

Станишев се срещна с човек на Мърдок заради проблеми с цифровизацията

- - - - -

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
pepirosmanov

pepirosmanov

    Вече знам къде се намирам...

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 posts
Главният изпълнителен директор на "Нюз. Корпорейшън" (собственик на Би Ти Ви) за Европа Том Мокридж беше на среща днес с премиера Сергей Станишев, за да обсъди проблеми, свързани с предстоящата цифровизация. Причината за визитата на мениджъра са промени в Закона за радиото и телевизията, с които трябва да се осигури преминаването към дигитално разпространение на телевизионния сигнал от средата на 2009 г. Срещу новите текстове има множество възражения, както от страна на бизнеса, така и от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Нито от Би Ти Ви, нито от пресслужбата на Министерския съвет обаче потвърдиха официално за провелата се среща. Информацията за нея не беше и отречена. За подготовката на разговора се разбра миналата седмица при обсъждане на проектопромените в закона в комисията по медии в парламента. Тогава се очакваше Мокридж да се види и с представители на СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията.

По всяка вероятност мениджърът на "Нюз Корп." ще бъде в София и следващата седмица, когато се очаква да се срещне и с президента Георги Първанов. Тогава по същия повод трябва да пристигне и Ханс-Холгер Албрехг - главен изпълнителен директор на Ем Ти Джи - компанията, която купи Нова телевизия и притежава 50% от каналите "Диема" и ММ.
TV Sony Bravia 40"Офсет GS 0,75м.;LNB triax 0,2dB; Dreambox 500s- Gemini4.2; Ku band
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users