Към съдържанието

Снимка

Висши мениджъри на "Нюз Корпорейшън" и Ем Ти Джи идват в София заради цифровизацията

- - - - -

  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1
pepirosmanov

pepirosmanov

    Вече знам къде се намирам...

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 Мнения:
Представители на висшия мениджмънт на медийните компании "Нюз Корпорейшън" и Ем Ти Джи, които притежават в България Би Ти Ви и Нова телевизия, идват в София следващата седмица заради проблеми с бъдещата цифровизация. Това стана ясно при поредното обсъждане в медийната комисия на промените в Закона за радиото и телевизията. С измененията трябва да се регламентира преминаването към дигитално разпространение на тв сигналите.
По приетите на първо четене текстове обаче има множество противоречия между представителите на частните медии, БНТ и Съвета за електронни медии (СЕМ).
Ако сега се направи грешка, цифровизацията ще бъде напълно провалена, каквито примери вече има в някои други държави в Европа, обясни консултантът на Ем Ти Джи в България Силва Зурлева. Законът не регламентира удачно бъдещият процес и това не е в интерес както на бизнеса, така и за зрителите, обясниха от ръководството на Би Ти Ви. Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО) и СЕМ също представиха поредица от забележки по закона пред депутатите.
Очаква се идната седмица шефовете от "Нюз Корп." и Ем Ти Джи да представят позициите си пред представители на медийната комисия в парламента.
TV Sony Bravia 40"Офсет GS 0,75м.;LNB triax 0,2dB; Dreambox 500s- Gemini4.2; Ku band
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни