отключване на topfield
Публикувано 21 август 2009 - 10:21

Колега и аз се оборудвах с такъв фирмен приемник на една от кабеларките в Русе . Приемника също е заключен . Вярно , че темата е на повече от година , но просто по начина който Тедос е описал не става , а аз знам кода за отключване на приемнците на другата ни кабеларка , но той не действа на този който имам а моделите са едни и същи .някой знае ли как се отключва менюто-инсталация на Topfield 6100DCC,за да може да се сканира
Публикувано 14 септември 2009 - 04:33

Този пост е редактиран от GARFIELD: 14 септември 2009 - 04:35
Публикувано 14 септември 2009 - 07:29

Публикувано 14 септември 2009 - 08:37

Публикувано 15 септември 2009 - 08:24

Благодаря ти за отговора . Съгласен съм , че заключването в известна степен е улесняващо поради причините които ти си изтъкнал , но ако реша да си преименувам и преподредя каналите например при рестарта на приемника всичко се връща в подредбата която са направили от фирмата . Освен това има и канали които не са вкарани от съответните транспондери а са фрее , но не е моя работа да претендирам - хората си знаят работата . Понеже виждам , че си запознат с нещата в тази фирма и може би имаш връзка с тях бих искал да те питам още някои неща на лично ако имаш желание да ми отговориш .103 са цифровите телевизии и 72 са цифровите радиа. Ако си с оригинален софт ще ти се напълни приемника освен с тези, които се гледат и с една камара кодирани канали, които не влизат в програмната схема на кабелната (но присъстват в транспондерите на сателитите) и естествено ще са черен екран... и после 1-2 часа ще триеш и ще подреждаш програми. Т.е. заключването е само за удобство на клиентите. Турски пакет засега няма да има... пуснат е македонски.
Публикувано 18 октомври 2009 - 11:34

Този пост е редактиран от GARFIELD: 18 октомври 2009 - 12:19
Публикувано 26 ноември 2009 - 08:14

Тази от сайта на Топфилд бачка. Ако не ти тръгне ще ти изпратя.
p.s. но според мен не е добра идея да му сменяш софта, лесно се става за флаш.
Съветвам ви да не сменяте софтуера, защото има вероятност да прецакате приемника. Какво имам впредвид:
- Това, че след като веднъж правите подреждане на програмите, а те се възстановяват след това при предишната си подредба, означава, че кабелният оператор ползва една екстра на приемника (ОТА функция), с която може да сменя софтуера и програмната схема на приемника, като пуска ъпдейти на някой от пакетите или на всички пакети. Тази функция им дава възможност да правят промени в програмите без да се налага след това техник да отива при абоната и да му настройва програмите. Така за тези, които не са маниаци на темата и трудно настройват приемниците си, смяната става без да усетят. Това е причината, че след като си пренаредите програмите, след като приемникът си намери файла с подредбата на програмите, той го прочита и си възстановява старата подредба.
- От време на време кабелните оператори ползват тази (ОТА) функция на приемника и пускат ъпдей за софтуера, но съобразен с ограниченията (заклщчването) към тяхната мрежа. Ако вие си направите сам ъпдейт на приемника, има веротност при пускането на нов ъпдейт от кабелния оператор, то отново автоматично ще си намери по кабелната мрежа файла с ъпдейта и ще го качи. Губи си смисъла сам да си правите ъпдейт, след като няма как да забраните на цабелния приемник да си прави автоматичен ъпдейт през кабелната мрежа.
Надявам се да сте ме разбрали и съм ви бил полезен
Този пост е редактиран от gorol54: 26 ноември 2009 - 08:24
Публикувано 28 ноември 2009 - 12:47

Това е полезна информация за която ти благодаря , но ме интересува примерно следното : Оператора ми е добавил да речем всички канали от даден сателитен транспондер . След няколко дена на този транспондер (отново по сателита) добавят още 3 канала . Тези канали обаче не излизат като нови на кабелният приемник . Ако приемника не е с фирмения софт при пресканиране ще излязат ли тези канали или отново няма да ги има .Съветвам ви да не сменяте софтуера, защото има вероятност да прецакате приемника. Какво имам впредвид:
- Това, че след като веднъж правите подреждане на програмите, а те се възстановяват след това при предишната си подредба, означава, че кабелният оператор ползва една екстра на приемника (ОТА функция), с която може да сменя софтуера и програмната схема на приемника, като пуска ъпдейти на някой от пакетите или на всички пакети. Тази функция им дава възможност да правят промени в програмите без да се налага след това техник да отива при абоната и да му настройва програмите. Така за тези, които не са маниаци на темата и трудно настройват приемниците си, смяната става без да усетят. Това е причината, че след като си пренаредите програмите, след като приемникът си намери файла с подредбата на програмите, той го прочита и си възстановява старата подредба.
- От време на време кабелните оператори ползват тази (ОТА) функция на приемника и пускат ъпдей за софтуера, но съобразен с ограниченията (заклщчването) към тяхната мрежа. Ако вие си направите сам ъпдейт на приемника, има веротност при пускането на нов ъпдейт от кабелния оператор, то отново автоматично ще си намери по кабелната мрежа файла с ъпдейта и ще го качи. Губи си смисъла сам да си правите ъпдейт, след като няма как да забраните на цабелния приемник да си прави автоматичен ъпдейт през кабелната мрежа.
Надявам се да сте ме разбрали и съм ви бил полезен
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни