1. Дизайн - ниното супер малко, удобно може да се скрие и да не се вижда благодарение на IR екстендера.
2. Дистанционно
Удобно е като се включи и това, че може да се програмират 5 бутона е екстра. Липсат ми няколко бутона, но ще се преживее.
3. Буут и бързина.
Два пъти по-бавен е ниното при буутване, но това се подразбира от процесора 750Mhz срещу 1300 е ясно. При сърфиране из менютата са си почти равни.
Тук ще обърна внимание и мултибуута. При OSS3+ когато е на имидж не на флаша му няма реален Standby. При команда Deep standby изключва и веднага сам тръгва да буутва. Стига до 2% и до там замръзва. При Ниното го има същия проблем, но само на имиджи OpenNrf, OpenHDF и OpenAtv. На OpenPli и преработеното от гърците такова Satdreamgr Deep standby си е напълно реален.
4. Мрежови качества.
LAN - няма да я коментирам защото си работи като всяка ланка без забележки.
WLAN - направо съм очарован от работата И. Филм от настолния комп. с битрейт 15 мегабита си го плейва без да запецва грам. Има и една дребна забележка обаче. Понякога, но не винаги след рестарт не свързва с рутера и се налага да се мине през Deep Standby или изключване от тока.
BLUETOOTH - за мен не работи все още и дано го оправят, че залагах много на него. Може и аз да бъркам нещо, но не ми се вярва. Пробвах го със следните устройства:
Лаптоп с Windows 7 Ultimate 64-ка
Лаптоп с Windows 10 Pro
Таблет с Windows 10 Pro
Телефони - Алкател, Самсунг, ZTE Blade Q, Ifone 6-ца.
Bluetooth слушалки - те ми трябваха най-много.
5. Имиджи
Класирам ги в следния ред
- OpenAtv
- OpenHDF
- OpenNRF
- Satdreamgr
- OpenPli
Смело казвам, че от последните два нищо не става и са пълна и кисела боза.
Когато е зареден на мултибуут-а някой от тях не може да се избере направо друг имидж да се зареди, а трябва да се мине през този на флаша и да дебнеш като стартира да му казваш кой имидж да зареди. Така е примерно при OpenPli:
Докато при OpenAtv си е наред.
6. Мултимедийни качества.
Питах в друга тема как се държи вградения плеър като спиране на пауза и проблем със субтитрите при прескачане или връщане назад. Паузата работи без проблем, но при прескачане напред или връщане и ниното си забравя субтитрите. Проблема си остава.
Това е засега и Весело посрещане на Коледа за всички.