Jump to content

Photo

Свързване на декодер X-TREMER DTV-X4 със стар телевизор Електрон за ефирна телевизия

- - - - -

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
nirbod

nirbod

    Новобранец

  • Members
  • 3 posts
Здравейте

Имам следния проблем от скоро получихме един такъв ТВ декодер X-TREMER DTV-X4
и тъй като не съм на мястото където ще се инсталира а ще се наложи да помагам по телефона искам да ви попитам нещо за свързването.
Тъй като телевизора е един обикновен Електрон който има само коаксиални букси - 2бр една за първа програма и втората с която мисля хваща Битиви и Нова ме интересува как най точно да свържа и настроя цифровия приемник за да може да хваща ефирните цифрови телевизий чрез него.
До колкото разбрах трябва да свържа антена към коаксиалния вход на декодера. А от другия коаксиален изход да го вържа за телевизора - и тук идва проблема незнам на кой от двете коаксиални букси на "електрона" да го закача и после като започна ръчно да търся на кой канал предава декодера как да позная че съм го намерил - ще излезе ли някакъв сигнал тип кат меню или телевизия или общо взето на посоки?

Нали идеята при такъв тип телевизори е антената отива в коаксиалния вход на декодера. От коаксиалния изход на декодера отива в един от двата коаксиални входа на самият телевизор. На самият телевизор търся в диапазона за каналите и намирам евентуално на кой канал предава тоя декодер, настройвам го примерно да ми е на 1ва програма(първото копче от 8те копчета предназначени за програми на Електрона) след което с дистанционното на декодера си настройвам и сменям тв програмите ?

Дано да съм обяснил добре какво имам предвид и дали всъщност е така понеже досега не съм се занимавал с инсталиране на декодер а трябва да го направя сега дистанционно ... по телефона и затова питам предварително какво ще ме посъветвате.

Инфо за декодера
http://zora.bg/x-tre...59#!prettyPhoto

Мерси предварително
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users