Към съдържанието

Най-харесвано съдържание


#209302 НОВ H.265 EDISION OS MEGA сателитен приемник

Публикувано от Boyan на 09 ноември 2015 - 11:36

НОВ H.265 EDISION OS MEGA сателитен приемник

 

 

mega.jpg


 • kristov, Peter_Petrov, xariss_44 и 9 други харесват това


#220711 За форума и мишките

Публикувано от Aries на 29 май 2017 - 07:15

В България няма кой знае колко форуми за сателитна телевизия.Този може би е най-стария, аз поне съм в него от 10 години.Ползвах го до колкото мога и с успех като смених 5-6 приемника през всичките тея години.Софтуер, упътвания, приятни коментари от стари приятели,( някой вече не са и между нас, светла им памет).
Друг форум, в който членувах ми стана досаден, защото се коментираше предимно всичко останало, но не и сателитна телевизия.И от теми за телевизия почнах да влизам там да чета вицове...!?!
Съжалявам, че трябва да направя следната констатация, но тука стана даже и по зле.Форумът се превърна в нещо като БЛОГ на един човек....просто не ми се коментира, защото ми е твърде неприятно за да го направя.Някой хора се опитаха къде с по леки намеци, къде по хард да подскажат някой неща, но уви.Има един лесен начи, ще кажете "Като не ти харесва не чети, или не влизай".
Аз това и почнах да правя.Съжалявам много!Съжалявам за хубавия форум и за хората, които го потдържаха жив!
Иска ми се да вярвам, че нещата не са отишли съвсем в канала.Просто всякакви теми извън тематиката на форума, според мен нямат място тук.Кой къде го боли и къде го сърби да си коментира във фейсбук или да си прави собствен блог и да си търси последователи и аудитория на друго място!
Бояне, благодаря ти, че толкова години потдържаше форума жив и оказваше помащ и съдейстние на всеки изпаднал в нужда, както и на мен персонално естествено!
 • Boyan, veskop, chobanci и 6 други харесват това


#207223 4. Инсталиране и настройка на OSCAM за C линия от CCCAM сървър на Edision OS...

Публикувано от Boyan на 09 септември 2015 - 04:20

В тази тема ще обясня как да инсталирате и конфигурирате OSCAM за работа с C-линия от CCCAM сървър на OpenATV имидж. Всичко става за 5 минути и поради факта, че цените на линукс приемниците доста паднаха в последно време това упътване е за хората които никога не са използвали линукс приемник и мислят, че нещата стават много трудно. Истината е че за 5 минути точно всичко се инсталира, настройва и сядате да гледате :)

 

Първо трябва да имате инсталирани софткам feed-овете за да може да изтеглите Oscam от download-ите на OpenATV. Ако не знаете дали ги имате или не са инсталирани може да проверите/инсталирате по ТОВА упътване. Трябва да знаете и IP адреса на приемника и компютъра с който ще го конфигурирате да е свързан в същата мрежа (или рутер). Ако не знаете IP адреса може да научите как да го видите в ТОВА упътване - стъпка II.

 

Инсталацията и настройката на OSCAM и на Ц-линията става по следния начин:

 

1. Влизаме в основното меню на приемника и избираме Plugins и натискаме ОК

oscaminstall1.jpg

 

2. Ще се появи списъка с плъгините където трябва да натиснеме зеления бутон "Download plugins"

oscaminstall2.jpg

 

3. След няколко секунди ще се появят категориите с плъгините за сваляне. (ако нищо не се появява трябва да проверите дали имате интернет на приемника, защото списъка се зарежда през него). Избирате категорията softcams и натискате ОК.

oscaminstall3.jpg

 

4. Като се появят softcam-овете намирате, избирате Oscam-atv и натискате ОК (отзад версията в скобите може да е различна защото feed-a се обновява постаянно.)

oscaminstall4.jpg

 

5. Ще се появи въпрос дали да се инсталира където избирате Yes и натискате ОК. 

oscaminstall5.jpg

 

6. След инсталацията излизате от всички менюта и натискате синия бутон на дистанционното за Quick Launch Menu-то, където след инсталация на Oscam-а се е появил ред в ляво Softcam (1). Избирате го и в дясно избирате Softcam Panel (2) и натискате ОК.

softcamselect.jpg

 

7. В Softcam Panel-а избирате със стрелките наляво или надясно oscam-atv 1.2 (1) и натискате зеления бутон (2) на дистанционното за да го стартирате. От тук натам Oscam-а ще се стартира автоматично при всяко включване на приемника и повече нямате работа в Softcam Panel-а. Излизате от всички менюта и отивате на компютъра с който ще го конфигурирате.

softcamselec2t.jpg

 

8. На компютъра с който ще настройвате пускате уеб броузъра с който работите и пишете горе в полето за адрес IP адреса на приемника, след него : и 83 (което е порта на който отговаря уеб интерфейса на Oscam-а. В OpenATV стандартния порт на Oscam e 83, но той може да бъде сменен (по надолу ще обясня как) и тогава трябва да се използва правилния порт с който сме го сменили. В случая ще използваме стандартния порт който е 83. IP адреса в нашия случай е 192.168.1.110 и това което трябва да напишеме в yeb броузъра е следното: 192.168.1.110:83 (без никакви интервали) (1) след което натискаме enter и в появилия се уеб интерфейс натискаме върху линка Readers (2)

oscamconf1.jpg

 

9. В Readers натискаме бутона Add Reader (1) от падащото меню Protocol избираме cccam (2) и натискаме бутона Add (3)

oscamconf2.jpg

 

10. Ще се появят настройките за "линията" която искаме да добавиме. Там попълваме само полетата които съм написал и не пипаме нищо друго :)

Маркираме Enable (1), след това в полето Device (2) пишеме IP адреса или хоста на cccam сървъра, след това запетая и порта на сървъра, като всичко е слято и без интервали! В нашия случай адреса на сървъра е 192.168.1.200, а порта е 12000. Сървъра може да бъде и хост с букви примерно moiatserver.com и т.н. Самата линия по принцип за cccam e със следния синтакс: c: сървър порт име парола, т.е. ако са ни я дали така ползваме: сървър и порта разделени със запетая слети. В полето Group (3) пишеме 1 и слизаме на страницата най-долу

oscamconf3.jpg

 

11. Най-долу на страницата полълваме полетата Username (1) и Password (2) с тези които за са cccam сървъра. Маркираме Keep alive (3) и натискаме бутона Save (4)

oscamconf4.jpg

 

12. След като запомниме настройките от стъпки 10 и 11 натискаме линка Status най-горе в ляво и ако всичко всичко сме направили както трябва трябва да видиме добавената линия в нашия случай Reader-18 и на същия ред най в дясно трябва да пише CONNECTED и под надписа колко карти идват от сървъра. Т.е. свързани сме и всичко е ОК. Т.е. почваме да гледаме :)

oscamconf5.jpg

 

Ако пише ERROR (на мястото на CONNECTED на горната снимка) значи нещо не сте направили както трябва, самата линия не работи или са ви я дали сгрешена. В този случай проверявате това което са ви дали и ако е ОК значи вие не сте направили нещо както трябва. Отивате пак в Readers, намирате най-долу, в нашия случай Reader-18, натискате бутончето с молив за да редактирате настройките по стъпки 10 и 11.

 

Стандартно в OpenATV oscam-а няма зададена парола и се отваря директно на порт 83. Ако искате да сложите парола и да промените порта на уеб интерфейса това става по следния начин:

 

1. Натискате Config (1) в уеб интерфейса на oscam и след това натискате Webif (2).  В полето Http port (3) можете да смените порта на който се отаваря интерфейса, в нашия случай е променено от 83 на 93. Смяната по принцип не е задължителна и е по ваше желание. По важното е името и паролата с които може да се заключи уеб интерфейса на oscam.

Ако искате да зададете име и парола те се въвеждат в полета Http user и Http pass (4).

oscamconf6.jpg

 

2. След това слизате най долу на страницата и натискате бутона Save. От тук натам oscam ще иска при отваряне на уеб интерфейса името и паролата която сте задали

oscamconf7.jpg


 • satelit40, emomcm, VASTOV и 5 други харесват това


#220765 За форума и мишките

Публикувано от Aries на 31 май 2017 - 04:13

Вижте сега приятели, колеги или фенове.Почнах темата с една мисъл, а дискусията отиде пак на майната си.Подчертавам отново, че това е форум за сателитна телевизия.Място където да се споделят мнения и наблюдения по тази специфична тематика.Хванете инсталирайте по някой нов имидж, пък било и на по-стар приемник.Споделете как се държи, дайте по някой скриин.Сложете някой нов кам, споделете за някой настройки, дайте по някое упътване как се пишат 8 и 16 ключове.И като го направите не чакайте през 2 минути някой да ви благодари или похвали.Ако сте избрали форума за място където да се доказвате или да си галите егото значи много сте го закъсали.И аз съм фен на футбола и аз харесвам да се забавлявам с разни хобита, ама няма да занимавам с това хора, които влизат тука да четат за телевизия.Това се казва уважение и зачитане на пространството на другия.Не налагам мнението си на никого, но всяка тема прераства в долнопробна махленско-кръчмарска препирня.Как пък веднъж никой не се замисли върху това как всичко това се отразява на самия форум.В таймлайна от 15 теми 2/3 са пълен боклук.
Пак призовавам, вземете по един нов имидж и направете по едно ревю, дайте да видим някой конфизи за камове ,направете по 5 пикона поне.
Ако пък нямате сателитни приемници или не разбирате за какво става дума, значи нямате място тук.
 • Boyan, veskop, angelsat и 4 други харесват това


#220713 За форума и мишките

Публикувано от veskop на 29 май 2017 - 09:13

Koko,ти толкова ли не можеш да се усетиш,че тия камъни са в твоята градина?!?Нито преди 13 години,нито сега точно ТИ си допринесъл с нещо във сателитните форуми,било този или другия!Най-доброто,което направи Боян е,че затри 6000 твои безмислени поста!Омръзна ми да ти чета глупавите теми,с които се опитваш да се правиш и чувстваш значим!Пишеш и си отговаряш сам за неща,които никой освен теб не ги вълнува!То не бяха игрички от детството ти,то не са изрезки от вестници,то не е еврофутбол,но не са всеизвестни "тайни" за гледане на негледаеми канали на емулатор!!Направи ни услуга и си намери друго място на което да сереш!Това е от мен!Сигурен съм,че ако го направиш,доста хора ще са ти благодарни!


 • Alexandro, piprip., emomcm и 4 други харесват това


#205183 Очакват се 5 нови модела приемници

Публикувано от Boyan на 09 юни 2015 - 12:06

Очакват се 5 нови модела приемници.

 

1. Edision OS Mini Full HD Linux сателитен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

2. Edision OS Mini Full HD Linux Twin сателитен с два тунера. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

3. Edision OS Mini Full HD Linux COMBO сателитен, ефирен DVB-T2 и кабелен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

4. Edision OS Mini Full HD Linux ефирен DVB-T2 и кабелен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

5. Edision Full HD NANO Hybrid DVB-T2 + DVB-C ефирен и кабелен приемник с WIFI и четец за карта с поддръжка на CONAX и Grifin CAS (информация за него ТУК)

 

Повече информация ще допълня в темата скоро!

 

Linux-ите ще са с кернел 4.1, универсални дистанционни 4:1, вграден WIFI и Bluetooth!

 

Предварителната цена за приемника с един DVB-S2 тунер ще е под 200лв, а с два сателитни под 250лв


 • plzap, ivan5, bajivan и 4 други харесват това


#198350 Vu Solo2 или Gigablue HD Quad Plus

Публикувано от buldozer на 16 април 2014 - 01:27

Eто няколко мерцедеса!С по 2 хибридни от 4 тунера,3 за екстренда!

Екстренда е малко по бърз!Пали от старт на 25тата секунда!Срещу 40 за гигата!

Всички с убийствена картина!

2014_04_16_14_02_03.jpg


 • Alexandro, samoloko, veskop и 4 други харесват това


#224174 1. Настройка на OSCAM за C линия от CCCAM сървър на Edision PRIMO IP S2

Публикувано от Boyan на 24 януари 2018 - 05:19

В тази тема ще обясня как да конфигурирате OSCAM за работа с C-линия от CCCAM сървър на EDISION PRIMO IP S2. Всичко става за 2-3 минути и е много лесно.

 

Първо трябва да знаете IP адреса на приемника, а компютърът с който ще го конфигурирате да е свързан в същата мрежа (или рутер). Ако не знаете IP адреса може да го видите, като превключите канал в инфобара където е изписан или в менюто за мрежовите настройки.

 

1. На компютъра с който ще настройвате пускате уеб броузъра с който работите и пишете горе в полето за адрес IP адреса на приемника, след него : и 8888

 

В случая ще използваме стандартния порт който е 8888. IP адреса в нашия случай е 192.168.1.166 и това което трябва да напишеме в yeb броузъра е следното: 192.168.1.166:8888 (без никакви интервали) (1) след което натискаме enter и в появилия се уеб интерфейс натискаме върху линка Readers (2)

 

1.jpg

 

2. В Readers натискаме бутона Add Reader (3), в полето NEW Reader Label (4) може да зададете име, каквото си харесате, като в нашият случай е cccam, a от падащото меню Protocol избираме cccam (5) и натискаме бутона Add (6).

 

2.jpg

 

3. Ще се появят настройките за "линията" която искаме да добавиме. Там попълваме само полетата които съм написал и не пипате нищо друго  :)

 

Маркираме Enable (7), след това в полето Device (8) пишеме IP адреса или хоста на cccam сървъра, след това запетая и порта на сървъра, като всичко е слято и без интервали! В нашия случай адреса на сървъра е 192.168.1.100, а порта е 1003. Сървъра може да бъде и хост с букви примерно moiatserver.com и т.н.

 

Самата линия по принцип за cccam e със следния синтакс: c: сървър порт име парола, т.е. ако са ни я дали така ползваме: сървър и порта разделени със запетая слети. 

 

Ако ползвате зapгaкум използвате хоста, името и паролата, а порта за CCcam е 1003, както в нашият пример.

 

В полето Group (9) пишеме 1 и слизаме на страницата най-долу.

 

3.jpg

 

4. Най-долу на страницата полълваме полетата Username (10) и Password (11) с тези които за са cccam сървъра. Маркираме Keep alive (12) и натискаме бутона Save (13).

 

4.jpg

 

5. След като запомниме настройките от стъпки 3 и 4 натискаме линка Status най-горе в ляво и ако всичко всичко сме направили както трябва трябва да видиме добавената линия в нашия случай cccam и на същия ред най в дясно трябва да пише CONNECTED и под надписа колко карти идват от сървъра. Т.е. свързани сме и всичко е ОК. Т.е. почвате да гледате.  :)

 

5.jpg

 

Ако пише ERROR (на мястото на CONNECTED на горната снимка) значи нещо не сте направили както трябва, самата линия не работи или са ви я дали сгрешена. В този случай проверявате това което са ви дали и ако е ОК значи вие не сте направили нещо както трябва. Отивате пак в Readers, намирате най-долу реда с вашият рийдър, в нашия случай cccam, натискате бутончето с молив за да редактирате настройките по стъпки 3 и 4.


 • GARFIELD, vstamenov, mezdrata и 3 други харесват това


#223882 New CCcam

Публикувано от valseat на 05 януари 2018 - 07:25

Това е страхотна линия която работи от години. Не винаги работи/ и понякога се сменяват,някои неща/. Аз се ще пускам измененията ,веднага щом ги разбера. Така,че гледайте !

 

И за да не ме махне модератора съм я сложил  тук ...http://www.mediafire...seat.ccccam.rar


 • fenbg, gogyto, Марти и 3 други харесват това


#213341 Днес по БГ ТВ

Публикувано от Boyan на 02 май 2016 - 07:49

този подпис може да го разкараш за да не се триеме по ганьовски

 

P.S. This member is suspended until 05 май 2016 - 08:47 - щом не я махаш ---------> .....по ганьовски ( нали така беше)


 • ivan_sv, eeevgeniii, joropet и 3 други харесват това


#209337 [Sti7111-Fulan spark] AR-P от Taapat II версия (part-3)

Публикувано от muri33 на 10 ноември 2015 - 07:40

Здравейте, приемника ми е Argus Pingulux plus имиджа който съм сложил е Open AR-P от Taapat , относно Multistream 45 E : Влизаш в меню , настройваш си тунер конфигурацията,  влизаш в търсене на сателити, конфигурация от потребителя вкарваш честотите, отиваш на input Stream задаваш 004, PLS Moda e Rood, PLS coda 218997 сканираш и излизат БНТ 1, БНТ 2,БНТ1 ХД, БНТ ХД , трябва да се сканира ръчно ,съответно / input Stream 002, input Stream, 003 на FlySat  са описани Multistream 2,Multistream 3, Multistream 4. За Multistream /Zeonbud / 4,9 Astra input Stream 010,input Stream 020 не излиза защото е /TI 2 MI /,input Stream 030,input Stream 040. На Eutelsat /5 W/ RAI  са  input Stream 001,002, 004, 005,012....PLS coda 016416 , за Mediaset-  PLS coda 000008 , за Франсетата PLS coda 121212  PLS Mode Gold. Надявам се да съм бил полезен.  :smile:

 

Поздрави


 • Boyan, fenbg, oldgraf и 3 други харесват това


#198527 Нов музикален канал на 13Е

Публикувано от veskop на 23 април 2014 - 10:20

VOX Music TV.Канала излъчва ретро музика,подбора е приличен....

 

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,508 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

 

20140423_11171791.jpg
 


 • GARFIELD, veste, Devnull и 3 други харесват това


#238464 Весела Коледа и честита нова година

Публикувано от zdravkos на 25 декември 2019 - 11:09

С най-искрени пожелания към всички съфорумници - честита Коледа и щастлива нова година!

 

Page35.png


 • alexspur, gogyto, ivan_sv и 2 други харесват това


#209270 [Sti7111-Fulan spark] AR-P от Taapat II версия (part-3)

Публикувано от muri33 на 08 ноември 2015 - 12:41

Здравейте, останах приятно изненадан от този имидж, има два варианта - минимална и стандартна версия. Сложил съм минималната , приемника работи перфектно, приятно ме изненада факта ,че отваря Multistream / ZeonBud / Astra 4,9 E  12188H30000 , 12341H 30000 / DVB- S2 / - Пробвано работят, както и италианците на Eutelsat 5 W SD, HD. Може да се изтегли от форума gisclub.tv след регистрация, всичко подробно е описано в раздела Enigma 2. 

 

Поздрави


 • Boyan, anti, тонисимо и 2 други харесват това


#206452 DVB-T София

Публикувано от saentist на 29 юли 2015 - 12:18

Да съживиме малко темата 
Какво ново 

 

23-ти канал:

800 NewPPROGRAM  /цветна решетка/

 

40-канал

2 BTV 

3 NOVA TV

4 TV 7

5 News 7  /черна картина но има ЕПГ/

 

52 канал

1 BNT1

7 BNT2

8 BNT HD

10 BNT1_HD

 

64-ти канал

13 BG on AIR

14 TV Evropa

15 The Voice /пак си е с подсилено ниво на звука/

16 VTV

17 Alfa TV /продължава да няма ЕПГ/

18 BNR HORIZONR

19 BNR HR. BOTEV


 • fenbg, postmen, Kiril Nezkov и 2 други харесват това


#205210 Очакват се 5 нови модела приемници

Публикувано от Boyan на 10 юни 2015 - 01:11

osmini3.jpg
 
- MPEG-4, H.264 & MPEG-2 Compliant
- Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor - 512 MB DDR3 DRAM / 512 MB NAND Flash Memory / 4MB Serial NOR Flash Memory (for boot loader)
- Linux Operating System
- 10/100 Mbps Full Duplex Ethernet Interface
- 1x Smart Card Reader
- 2x USB 2.0 Port (1x in der Front & 1x Rear)
- DV-OUT & Component Line Out
- unlimited Channel Memory
- Super Sensitive Tuner
- S/PDIF Output for Digital Audio and Dolby AC-3 Bit Stream Output
- Firmware/ Software Upgrade: Through (Ethernet, USB Memory Stick)
- multi-Language OSD Menus
- user Friendly EPG (Electronic Program Guide)
- external Power Supply
- very low standby power consumption (<0.5W)
 
osmini.jpg
 
osmini2.jpg
 
osmini4.jpg
 
 
 
 
 

 • samoloko, plzap, bajivan и 2 други харесват това


#201247 Edision argus pingulux CI или CI+

Публикувано от Boyan на 29 септември 2014 - 05:05

Е как каква? Мой клиент каза, че писал в другия форум за моите приемници и веднага освен, че му изтрили мнението, направили цензура за името на модела и марката. Това според теб какво е?

 

Да разбирам да има цензура на линкове към други комерсиални сайтове за да не се пренасочва трафик, но да цензурираш марка и модел е тъпо само защото не продаваш въпросната марка. Това е все едно като не продавам примерно YUMATU да цензурирам и да излиза с ***********. Не е ли по-лесно, който е заинтересован да се обади и да продава въпросните приемници при положение че има интерес от страна на клиентите към тях?

 

Като си направил форум и даваш акъл кое какво е не може просто да зачеркнеш определени марки и модели и да обясняваш как "форума е за взаимопомощ" По скоро е за набутвация - дай да продадеме каквото имаме! Като дойде някой при мен за екстренд аз му продавам екстренд не му обяснявам глупости, а като дойде и пита какво да си купи му предлагам различни марки и той сам си избира.


 • veskop, Devnull, plzap и 2 други харесват това


#213511 Скоро нов модел приемник от фамилията OS MINI!

Публикувано от Boyan на 10 юни 2016 - 09:46

Скоро нов модел приемник от фамилията OS MINI!

 

EDISION OS MINI+ с троен хибриден DVB-S2/T2/C тунер от ново поколение + допълнително ядро за H.265

 

osmini+.jpg


 • ERD, veelko, joropet и още 1 харесват това


#209421 8. Инсталиране и работа с OpenMultiboot на Edision OS NINO & MINI

Публикувано от Boyan на 13 ноември 2015 - 05:59

Чрез OpenMultiboot, може да инсталирате на USB флашка включена в приемника различни имиджи едновременно. Всички те имат отделни настройки, като основния OpenATV е инсталиран в флаша на самия приемник, а допълнителните са на USB флашката. По този начин бързо и лесно може да се превключва между тях и да се тестват нови и различни имиджи без да се презаписва самия приемник.

 

За да работи бързо OpenMultiboot трябва да имате бърза флашка (става 4-8Gb, а ако ще използвате и PVR е добре да е 32-64Gb). Може да използвате USB 3.0 флашка която постига максималните скорости за USB 2.0 какъвто е порта на приемника. Тази флашка трябва да бъде форматирана от самия приемник и след това остава включена в него.

 

След като сте избрали флашката я включвате отзад в USB порта на приемника и трябва да се форматира. Това става по следния начин:

 

1. Отивате в менюто на приемника и избирате "Setup".

1.jpg

 

2. Избирате "System"

2.jpg

 

3. Избирате "Storage Devices"

3.jpg

 

4. Избирате "Initialization"

4.jpg

 

5. Избирате флашката, която трябва да се вижда в менюто и натискате ОК

5.jpg

 

6. Натискате червения бутон "Initialize" при което ще започне форматирането флашката. ИЗчаквате да приключи и излизате от всички менюта.

6.jpg

 

След като флашката е форматирана идва ред за инсталацията на OpenMultiboot

 

7. Натискате зеления бутон за Plugin Browser и след това още веднъж зеления бутон за "Download Plugins" и ще се зареди списъка с нещата за сваляне от където избирате "Extensions"

7.jpg

 

8. От списъка, който ще се покаже намирате и избирате "openmultiboot" и натискате ОК.

8.jpg

 

9. На въпроса дали да се инсталира избирате YES и натискате ОК.

9.jpg

 

10. Ще видите процеса на инсталация

10.jpg

 

11. След като OpenMultiboot се инсталира рестартирате приемника и след като зареди отивате в Plugin Browsera (с зеления бутон) и трябва да го има в списъка с инсталираните плъгини. Избирате го и натискате ОК

11.jpg

 

12. Ще се появи въпрос където трябва да изберете вашата флашка където OpenMultiboot да инсталира допълнителните имиджи. Избирате я и натискате ОК.

12.jpg

 

13. След това ще се появи менюто на OpenMultiboot плъгина.

13.jpg

 

След като е инсталиран OpenMultiboot плъгина за да инсталирате допълнителни имиджи първо е нужно да свалите такива. Може да го направите от http://www.sat-soft.net/forum/, от където може да свалите: OpenPli, OpenBlackhole, OpenNFR, EGAMI OpenVIX и други имиджи за Edision OS Mini. (необходимо е да се регистрирате и после от линка горе в дясно ->  Download Frequently Images for Optimuss OS1, OS1+/OS2, OS2+, OS3+/OS Mini)

 

14. След като свалите имидж трябва да запишете самия архив без да го разкомпресирате в папката "open-multiboot-upload", която OpenMultiboot плъгина си е създал на флашката включена в приемника. За целта с избран от вас FTP клиент трябва да се логнете в приемника и да отидете в тази папка:

f1.jpg

 

15. Влизате в нея и от компютъра където сте свалили имиджа го качвате в приемника.

f2.jpg

 

16. От менюто на OpenMultiboot плъгина натискате "install" и трябва в менюто да видите архива с имиджа, който преди малко сте качили през FTP в "open-multiboot-upload директорията в флашката на приемника.

15.jpg

 

17. Натискате ОК и изчаквате търпеливо около 4-5 минути докато протича инсталацията на имиджа.

 

18. След това в менюто на OpenMultiboot ще видите че е добавен новия имидж. Избирате го и натискате ОК след което ще се появи въпрос да ли да бъде зададен при следващото рестартиране на приемника, където отговаряте с YES

16.jpg

 

19. Ще се появи въпрос дали да се рестартира приемника и да зареди новия имидж, КЪДЕТО ИЗБИРАТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО NO!!! Това е ключов момент за да проработи OpenMultiboot.

17.jpg

 

20. Логвате се през телнет в приемника и пишете: open_multiboot и натискате Enter. Необходимо е да се стартира по този начин еднократно за да работи плъгина при първоначална инсталация.

 

t1.jpg

t2.jpg

 

Като видите горното (може да се забави приемника при командата до 15-20 секунди), изключвате телнет клиента, който повече не ви е необходим. След изпълнението на командата приемника трябва да покаже логото на избрания от т. 18 имидж, където изчаквате докато приемника се рестартира сам и тръгне самия имидж.

 

След всичко това може да инсталирате различни имиджи и да избирате кой имидж да се стартира на приемника, като винаги имате основния в флаша на приемника, а с другите може да тествате и при нужда да превключвате на основния.

 

18.jpg


 • gogotogo1, angelsat, koscom и още 1 харесват това


#207219 1. Задаване/сменяне на парола в OpenATV веднага след инсталация на Edision OS...

Публикувано от Boyan на 09 септември 2015 - 01:29

Когато си закупите приемника с инсталиран OpenATV или когато се инсталира наново върху приемника OpenATV имидж той няма зададена никаква парола и е добре да се сложи такава преди да правите каквото и да е с него.

 

Това става много лесно и бързо през Telnet и ще го опиша в няколко стъпки. В случая ще обясня как става с Putty. Преди всичко приемника и компютъра с който ще работиме трябва да са свързани в една мрежа (или рутер).

 

I. Изтегляте си telnet клиента Putty от ТУК и го инсталирате на компютъра.

 

II. Ако знаете вече IP адреса на вашия приемник пропускате тази стъпка (II) и минавате на III, ако не го знаете правите следното:

 

Натискате синия бутон на дистанционното за да изкарате "Quick Launch Menu"-то.

1. Избирате "Network" в ляво и след това в дясно избирате "Network Interface" и натискате OK.

netset.jpg

 

2. На появилия се екран виждате IP адреса на приемника, като в нашия случай е 192.168.1.110, но във вашия може да е различен. Запомяме го или си го записваме (по избор) и излизаме от менютата.

ip.jpg

 

III. Стартирате Putty на компютъра и въвеждате (1) IP адреса на приемника (който сме видяли в стъпка II). След това избирате "telnet" (2) и натискате бутона "Open" (3)

pass1.jpg

 

IV. Ще се появи черен терминален прозорец и ако всичко сте направили както трябва до момента ще видите това:

pass2.jpg

 

V. В полето показано на снимката пишеме потребителското име root и натискаме "Enter"

pass3.jpg

 

VI. На появилия се ред който завършва с # пишеме комадата passwd и натискаме "Enter" при което приемника иска да се въведе паролата която ще използваме.

pass4.jpg

 

VII. Въвеждаме я на първия ред, натискаме "Enter" и след това я повтаряме на следващия и пак натискаме "Enter". По време на въвеждане на паролата тя не се вижда и редовете стоят празни, като се въвежда последователно на двата реда за да не я сгрешиме. Ако всичко е ОК ще излезе съобщение, че паролата е сменена успешно.

pass5.jpg

 

Паролата е еднаква и се използва за Telnet, FTP, WEB интерфейса и т.н. Т.е. трябва да я запомним добре защото само с нея ще може да се логнеме в приемника или да заредиме сетинги в него.

 

Заключването на уеб интерфейса на приемника с паролата е задължително ако ще стриймваме и гледаме през интернет. Стандартно не е включено използването на парола за уеб интерфейса.

 

Можете да включите използването на парола за него по следния начин:

 

Излизате от всички менюта и натиснете зеления бутон за Plugin Browser-a, където избирате OpenWebif и потвърждавате с ОК.

plugins.jpg

 

В появилите се настройки на уеб интерфейса включвате следните опции:

 • Включвате Enable HTTP Authentication (2) - това поле включва използването на паролата за уеб интерфейса на приемника за http
 • Включвате Enable Authentication for streaming (6)

webif.jpg


 • ivaylo1985, ivanbg7111, баисар и още 1 харесват това