Към съдържанието

Най-харесвано съдържание


#209302 НОВ H.265 EDISION OS MEGA сателитен приемник

Публикувано от Boyan на 09 ноември 2015 - 11:36

НОВ H.265 EDISION OS MEGA сателитен приемник

 

 

mega.jpg


 • kristov, Peter_Petrov, xariss_44 и 9 други харесват това


#220711 За форума и мишките

Публикувано от Aries на 29 май 2017 - 07:15

В България няма кой знае колко форуми за сателитна телевизия.Този може би е най-стария, аз поне съм в него от 10 години.Ползвах го до колкото мога и с успех като смених 5-6 приемника през всичките тея години.Софтуер, упътвания, приятни коментари от стари приятели,( някой вече не са и между нас, светла им памет).
Друг форум, в който членувах ми стана досаден, защото се коментираше предимно всичко останало, но не и сателитна телевизия.И от теми за телевизия почнах да влизам там да чета вицове...!?!
Съжалявам, че трябва да направя следната констатация, но тука стана даже и по зле.Форумът се превърна в нещо като БЛОГ на един човек....просто не ми се коментира, защото ми е твърде неприятно за да го направя.Някой хора се опитаха къде с по леки намеци, къде по хард да подскажат някой неща, но уви.Има един лесен начи, ще кажете "Като не ти харесва не чети, или не влизай".
Аз това и почнах да правя.Съжалявам много!Съжалявам за хубавия форум и за хората, които го потдържаха жив!
Иска ми се да вярвам, че нещата не са отишли съвсем в канала.Просто всякакви теми извън тематиката на форума, според мен нямат място тук.Кой къде го боли и къде го сърби да си коментира във фейсбук или да си прави собствен блог и да си търси последователи и аудитория на друго място!
Бояне, благодаря ти, че толкова години потдържаше форума жив и оказваше помащ и съдейстние на всеки изпаднал в нужда, както и на мен персонално естествено!
 • Boyan, veskop, chobanci и 6 други харесват това


#207223 4. Инсталиране и настройка на OSCAM за C линия от CCCAM сървър на Edision OS...

Публикувано от Boyan на 09 септември 2015 - 04:20

В тази тема ще обясня как да инсталирате и конфигурирате OSCAM за работа с C-линия от CCCAM сървър на OpenATV имидж. Всичко става за 5 минути и поради факта, че цените на линукс приемниците доста паднаха в последно време това упътване е за хората които никога не са използвали линукс приемник и мислят, че нещата стават много трудно. Истината е че за 5 минути точно всичко се инсталира, настройва и сядате да гледате :)

 

Първо трябва да имате инсталирани софткам feed-овете за да може да изтеглите Oscam от download-ите на OpenATV. Ако не знаете дали ги имате или не са инсталирани може да проверите/инсталирате по ТОВА упътване. Трябва да знаете и IP адреса на приемника и компютъра с който ще го конфигурирате да е свързан в същата мрежа (или рутер). Ако не знаете IP адреса може да научите как да го видите в ТОВА упътване - стъпка II.

 

Инсталацията и настройката на OSCAM и на Ц-линията става по следния начин:

 

1. Влизаме в основното меню на приемника и избираме Plugins и натискаме ОК

oscaminstall1.jpg

 

2. Ще се появи списъка с плъгините където трябва да натиснеме зеления бутон "Download plugins"

oscaminstall2.jpg

 

3. След няколко секунди ще се появят категориите с плъгините за сваляне. (ако нищо не се появява трябва да проверите дали имате интернет на приемника, защото списъка се зарежда през него). Избирате категорията softcams и натискате ОК.

oscaminstall3.jpg

 

4. Като се появят softcam-овете намирате, избирате Oscam-atv и натискате ОК (отзад версията в скобите може да е различна защото feed-a се обновява постаянно.)

oscaminstall4.jpg

 

5. Ще се появи въпрос дали да се инсталира където избирате Yes и натискате ОК. 

oscaminstall5.jpg

 

6. След инсталацията излизате от всички менюта и натискате синия бутон на дистанционното за Quick Launch Menu-то, където след инсталация на Oscam-а се е появил ред в ляво Softcam (1). Избирате го и в дясно избирате Softcam Panel (2) и натискате ОК.

softcamselect.jpg

 

7. В Softcam Panel-а избирате със стрелките наляво или надясно oscam-atv 1.2 (1) и натискате зеления бутон (2) на дистанционното за да го стартирате. От тук натам Oscam-а ще се стартира автоматично при всяко включване на приемника и повече нямате работа в Softcam Panel-а. Излизате от всички менюта и отивате на компютъра с който ще го конфигурирате.

softcamselec2t.jpg

 

8. На компютъра с който ще настройвате пускате уеб броузъра с който работите и пишете горе в полето за адрес IP адреса на приемника, след него : и 83 (което е порта на който отговаря уеб интерфейса на Oscam-а. В OpenATV стандартния порт на Oscam e 83, но той може да бъде сменен (по надолу ще обясня как) и тогава трябва да се използва правилния порт с който сме го сменили. В случая ще използваме стандартния порт който е 83. IP адреса в нашия случай е 192.168.1.110 и това което трябва да напишеме в yeb броузъра е следното: 192.168.1.110:83 (без никакви интервали) (1) след което натискаме enter и в появилия се уеб интерфейс натискаме върху линка Readers (2)

oscamconf1.jpg

 

9. В Readers натискаме бутона Add Reader (1) от падащото меню Protocol избираме cccam (2) и натискаме бутона Add (3)

oscamconf2.jpg

 

10. Ще се появят настройките за "линията" която искаме да добавиме. Там попълваме само полетата които съм написал и не пипаме нищо друго :)

Маркираме Enable (1), след това в полето Device (2) пишеме IP адреса или хоста на cccam сървъра, след това запетая и порта на сървъра, като всичко е слято и без интервали! В нашия случай адреса на сървъра е 192.168.1.200, а порта е 12000. Сървъра може да бъде и хост с букви примерно moiatserver.com и т.н. Самата линия по принцип за cccam e със следния синтакс: c: сървър порт име парола, т.е. ако са ни я дали така ползваме: сървър и порта разделени със запетая слети. В полето Group (3) пишеме 1 и слизаме на страницата най-долу

oscamconf3.jpg

 

11. Най-долу на страницата полълваме полетата Username (1) и Password (2) с тези които за са cccam сървъра. Маркираме Keep alive (3) и натискаме бутона Save (4)

oscamconf4.jpg

 

12. След като запомниме настройките от стъпки 10 и 11 натискаме линка Status най-горе в ляво и ако всичко всичко сме направили както трябва трябва да видиме добавената линия в нашия случай Reader-18 и на същия ред най в дясно трябва да пише CONNECTED и под надписа колко карти идват от сървъра. Т.е. свързани сме и всичко е ОК. Т.е. почваме да гледаме :)

oscamconf5.jpg

 

Ако пише ERROR (на мястото на CONNECTED на горната снимка) значи нещо не сте направили както трябва, самата линия не работи или са ви я дали сгрешена. В този случай проверявате това което са ви дали и ако е ОК значи вие не сте направили нещо както трябва. Отивате пак в Readers, намирате най-долу, в нашия случай Reader-18, натискате бутончето с молив за да редактирате настройките по стъпки 10 и 11.

 

Стандартно в OpenATV oscam-а няма зададена парола и се отваря директно на порт 83. Ако искате да сложите парола и да промените порта на уеб интерфейса това става по следния начин:

 

1. Натискате Config (1) в уеб интерфейса на oscam и след това натискате Webif (2).  В полето Http port (3) можете да смените порта на който се отаваря интерфейса, в нашия случай е променено от 83 на 93. Смяната по принцип не е задължителна и е по ваше желание. По важното е името и паролата с които може да се заключи уеб интерфейса на oscam.

Ако искате да зададете име и парола те се въвеждат в полета Http user и Http pass (4).

oscamconf6.jpg

 

2. След това слизате най долу на страницата и натискате бутона Save. От тук натам oscam ще иска при отваряне на уеб интерфейса името и паролата която сте задали

oscamconf7.jpg


 • satelit40, emomcm, VASTOV и 5 други харесват това


#220765 За форума и мишките

Публикувано от Aries на 31 май 2017 - 04:13

Вижте сега приятели, колеги или фенове.Почнах темата с една мисъл, а дискусията отиде пак на майната си.Подчертавам отново, че това е форум за сателитна телевизия.Място където да се споделят мнения и наблюдения по тази специфична тематика.Хванете инсталирайте по някой нов имидж, пък било и на по-стар приемник.Споделете как се държи, дайте по някой скриин.Сложете някой нов кам, споделете за някой настройки, дайте по някое упътване как се пишат 8 и 16 ключове.И като го направите не чакайте през 2 минути някой да ви благодари или похвали.Ако сте избрали форума за място където да се доказвате или да си галите егото значи много сте го закъсали.И аз съм фен на футбола и аз харесвам да се забавлявам с разни хобита, ама няма да занимавам с това хора, които влизат тука да четат за телевизия.Това се казва уважение и зачитане на пространството на другия.Не налагам мнението си на никого, но всяка тема прераства в долнопробна махленско-кръчмарска препирня.Как пък веднъж никой не се замисли върху това как всичко това се отразява на самия форум.В таймлайна от 15 теми 2/3 са пълен боклук.
Пак призовавам, вземете по един нов имидж и направете по едно ревю, дайте да видим някой конфизи за камове ,направете по 5 пикона поне.
Ако пък нямате сателитни приемници или не разбирате за какво става дума, значи нямате място тук.
 • Boyan, veskop, angelsat и 4 други харесват това


#220713 За форума и мишките

Публикувано от veskop на 29 май 2017 - 09:13

Koko,ти толкова ли не можеш да се усетиш,че тия камъни са в твоята градина?!?Нито преди 13 години,нито сега точно ТИ си допринесъл с нещо във сателитните форуми,било този или другия!Най-доброто,което направи Боян е,че затри 6000 твои безмислени поста!Омръзна ми да ти чета глупавите теми,с които се опитваш да се правиш и чувстваш значим!Пишеш и си отговаряш сам за неща,които никой освен теб не ги вълнува!То не бяха игрички от детството ти,то не са изрезки от вестници,то не е еврофутбол,но не са всеизвестни "тайни" за гледане на негледаеми канали на емулатор!!Направи ни услуга и си намери друго място на което да сереш!Това е от мен!Сигурен съм,че ако го направиш,доста хора ще са ти благодарни!


 • Alexandro, piprip., emomcm и 4 други харесват това


#205183 Очакват се 5 нови модела приемници

Публикувано от Boyan на 09 юни 2015 - 12:06

Очакват се 5 нови модела приемници.

 

1. Edision OS Mini Full HD Linux сателитен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

2. Edision OS Mini Full HD Linux Twin сателитен с два тунера. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

3. Edision OS Mini Full HD Linux COMBO сателитен, ефирен DVB-T2 и кабелен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

4. Edision OS Mini Full HD Linux ефирен DVB-T2 и кабелен. (Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor)

5. Edision Full HD NANO Hybrid DVB-T2 + DVB-C ефирен и кабелен приемник с WIFI и четец за карта с поддръжка на CONAX и Grifin CAS (информация за него ТУК)

 

Повече информация ще допълня в темата скоро!

 

Linux-ите ще са с кернел 4.1, универсални дистанционни 4:1, вграден WIFI и Bluetooth!

 

Предварителната цена за приемника с един DVB-S2 тунер ще е под 200лв, а с два сателитни под 250лв


 • plzap, ivan5, bajivan и 4 други харесват това


#198350 Vu Solo2 или Gigablue HD Quad Plus

Публикувано от buldozer на 16 април 2014 - 01:27

Eто няколко мерцедеса!С по 2 хибридни от 4 тунера,3 за екстренда!

Екстренда е малко по бърз!Пали от старт на 25тата секунда!Срещу 40 за гигата!

Всички с убийствена картина!

2014_04_16_14_02_03.jpg


 • Alexandro, samoloko, veskop и 4 други харесват това


#224174 1. Настройка на OSCAM за C линия от CCCAM сървър на Edision PRIMO IP S2

Публикувано от Boyan на 24 януари 2018 - 05:19

В тази тема ще обясня как да конфигурирате OSCAM за работа с C-линия от CCCAM сървър на EDISION PRIMO IP S2. Всичко става за 2-3 минути и е много лесно.

 

Първо трябва да знаете IP адреса на приемника, а компютърът с който ще го конфигурирате да е свързан в същата мрежа (или рутер). Ако не знаете IP адреса може да го видите, като превключите канал в инфобара където е изписан или в менюто за мрежовите настройки.

 

1. На компютъра с който ще настройвате пускате уеб броузъра с който работите и пишете горе в полето за адрес IP адреса на приемника, след него : и 8888

 

В случая ще използваме стандартния порт който е 8888. IP адреса в нашия случай е 192.168.1.166 и това което трябва да напишеме в yeb броузъра е следното: 192.168.1.166:8888 (без никакви интервали) (1) след което натискаме enter и в появилия се уеб интерфейс натискаме върху линка Readers (2)

 

1.jpg

 

2. В Readers натискаме бутона Add Reader (3), в полето NEW Reader Label (4) може да зададете име, каквото си харесате, като в нашият случай е cccam, a от падащото меню Protocol избираме cccam (5) и натискаме бутона Add (6).

 

2.jpg

 

3. Ще се появят настройките за "линията" която искаме да добавиме. Там попълваме само полетата които съм написал и не пипате нищо друго  :)

 

Маркираме Enable (7), след това в полето Device (8) пишеме IP адреса или хоста на cccam сървъра, след това запетая и порта на сървъра, като всичко е слято и без интервали! В нашия случай адреса на сървъра е 192.168.1.100, а порта е 1003. Сървъра може да бъде и хост с букви примерно moiatserver.com и т.н.

 

Самата линия по принцип за cccam e със следния синтакс: c: сървър порт име парола, т.е. ако са ни я дали така ползваме: сървър и порта разделени със запетая слети. 

 

Ако ползвате зapгaкум използвате хоста, името и паролата, а порта за CCcam е 1003, както в нашият пример.

 

В полето Group (9) пишеме 1 и слизаме на страницата най-долу.

 

3.jpg

 

4. Най-долу на страницата полълваме полетата Username (10) и Password (11) с тези които за са cccam сървъра. Маркираме Keep alive (12) и натискаме бутона Save (13).

 

4.jpg

 

5. След като запомниме настройките от стъпки 3 и 4 натискаме линка Status най-горе в ляво и ако всичко всичко сме направили както трябва трябва да видиме добавената линия в нашия случай cccam и на същия ред най в дясно трябва да пише CONNECTED и под надписа колко карти идват от сървъра. Т.е. свързани сме и всичко е ОК. Т.е. почвате да гледате.  :)

 

5.jpg

 

Ако пише ERROR (на мястото на CONNECTED на горната снимка) значи нещо не сте направили както трябва, самата линия не работи или са ви я дали сгрешена. В този случай проверявате това което са ви дали и ако е ОК значи вие не сте направили нещо както трябва. Отивате пак в Readers, намирате най-долу реда с вашият рийдър, в нашия случай cccam, натискате бутончето с молив за да редактирате настройките по стъпки 3 и 4.


 • GARFIELD, vstamenov, mezdrata и 3 други харесват това


#223882 New CCcam

Публикувано от valseat на 05 януари 2018 - 07:25

Това е страхотна линия която работи от години. Не винаги работи/ и понякога се сменяват,някои неща/. Аз се ще пускам измененията ,веднага щом ги разбера. Така,че гледайте !

 

И за да не ме махне модератора съм я сложил  тук ...http://www.mediafire...seat.ccccam.rar


 • fenbg, gogyto, Марти и 3 други харесват това


#213341 Днес по БГ ТВ

Публикувано от Boyan на 02 май 2016 - 07:49

този подпис може да го разкараш за да не се триеме по ганьовски

 

P.S. This member is suspended until 05 май 2016 - 08:47 - щом не я махаш ---------> .....по ганьовски ( нали така беше)


 • ivan_sv, eeevgeniii, joropet и 3 други харесват това


#209337 [Sti7111-Fulan spark] AR-P от Taapat II версия (part-3)

Публикувано от muri33 на 10 ноември 2015 - 07:40

Здравейте, приемника ми е Argus Pingulux plus имиджа който съм сложил е Open AR-P от Taapat , относно Multistream 45 E : Влизаш в меню , настройваш си тунер конфигурацията,  влизаш в търсене на сателити, конфигурация от потребителя вкарваш честотите, отиваш на input Stream задаваш 004, PLS Moda e Rood, PLS coda 218997 сканираш и излизат БНТ 1, БНТ 2,БНТ1 ХД, БНТ ХД , трябва да се сканира ръчно ,съответно / input Stream 002, input Stream, 003 на FlySat  са описани Multistream 2,Multistream 3, Multistream 4. За Multistream /Zeonbud / 4,9 Astra input Stream 010,input Stream 020 не излиза защото е /TI 2 MI /,input Stream 030,input Stream 040. На Eutelsat /5 W/ RAI  са  input Stream 001,002, 004, 005,012....PLS coda 016416 , за Mediaset-  PLS coda 000008 , за Франсетата PLS coda 121212  PLS Mode Gold. Надявам се да съм бил полезен.  :smile:

 

Поздрави


 • Boyan, fenbg, oldgraf и 3 други харесват това


#198527 Нов музикален канал на 13Е

Публикувано от veskop на 23 април 2014 - 10:20

VOX Music TV.Канала излъчва ретро музика,подбора е приличен....

 

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,508 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

 

20140423_11171791.jpg
 


 • GARFIELD, veste, Devnull и 3 други харесват това


#238464 Весела Коледа и честита нова година

Публикувано от zdravkos на 25 декември 2019 - 11:09

С най-искрени пожелания към всички съфорумници - честита Коледа и щастлива нова година!

 

Page35.png


 • alexspur, gogyto, ivan_sv и 2 други харесват това


#209270 [Sti7111-Fulan spark] AR-P от Taapat II версия (part-3)

Публикувано от muri33 на 08 ноември 2015 - 12:41

Здравейте, останах приятно изненадан от този имидж, има два варианта - минимална и стандартна версия. Сложил съм минималната , приемника работи перфектно, приятно ме изненада факта ,че отваря Multistream / ZeonBud / Astra 4,9 E  12188H30000 , 12341H 30000 / DVB- S2 / - Пробвано работят, както и италианците на Eutelsat 5 W SD, HD. Може да се изтегли от форума gisclub.tv след регистрация, всичко подробно е описано в раздела Enigma 2. 

 

Поздрави


 • Boyan, anti, тонисимо и 2 други харесват това


#206452 DVB-T София

Публикувано от saentist на 29 юли 2015 - 12:18

Да съживиме малко темата 
Какво ново 

 

23-ти канал:

800 NewPPROGRAM  /цветна решетка/

 

40-канал

2 BTV 

3 NOVA TV

4 TV 7

5 News 7  /черна картина но има ЕПГ/

 

52 канал

1 BNT1

7 BNT2

8 BNT HD

10 BNT1_HD

 

64-ти канал

13 BG on AIR

14 TV Evropa

15 The Voice /пак си е с подсилено ниво на звука/

16 VTV

17 Alfa TV /продължава да няма ЕПГ/

18 BNR HORIZONR

19 BNR HR. BOTEV


 • fenbg, postmen, Kiril Nezkov и 2 други харесват това


#205210 Очакват се 5 нови модела приемници

Публикувано от Boyan на 10 юни 2015 - 01:11

osmini3.jpg
 
- MPEG-4, H.264 & MPEG-2 Compliant
- Dual Core 750 MHz (2000 DMIPS) BCM7362 Processor - 512 MB DDR3 DRAM / 512 MB NAND Flash Memory / 4MB Serial NOR Flash Memory (for boot loader)
- Linux Operating System
- 10/100 Mbps Full Duplex Ethernet Interface
- 1x Smart Card Reader
- 2x USB 2.0 Port (1x in der Front & 1x Rear)
- DV-OUT & Component Line Out
- unlimited Channel Memory
- Super Sensitive Tuner
- S/PDIF Output for Digital Audio and Dolby AC-3 Bit Stream Output
- Firmware/ Software Upgrade: Through (Ethernet, USB Memory Stick)
- multi-Language OSD Menus
- user Friendly EPG (Electronic Program Guide)
- external Power Supply
- very low standby power consumption (<0.5W)
 
osmini.jpg
 
osmini2.jpg
 
osmini4.jpg
 
 
 
 
 

 • samoloko, plzap, bajivan и 2 други харесват това


#201247 Edision argus pingulux CI или CI+

Публикувано от Boyan на 29 септември 2014 - 05:05

Е как каква? Мой клиент каза, че писал в другия форум за моите приемници и веднага освен, че му изтрили мнението, направили цензура за името на модела и марката. Това според теб какво е?

 

Да разбирам да има цензура на линкове към други комерсиални сайтове за да не се пренасочва трафик, но да цензурираш марка и модел е тъпо само защото не продаваш въпросната марка. Това е все едно като не продавам примерно YUMATU да цензурирам и да излиза с ***********. Не е ли по-лесно, който е заинтересован да се обади и да продава въпросните приемници при положение че има интерес от страна на клиентите към тях?

 

Като си направил форум и даваш акъл кое какво е не може просто да зачеркнеш определени марки и модели и да обясняваш как "форума е за взаимопомощ" По скоро е за набутвация - дай да продадеме каквото имаме! Като дойде някой при мен за екстренд аз му продавам екстренд не му обяснявам глупости, а като дойде и пита какво да си купи му предлагам различни марки и той сам си избира.


 • veskop, Devnull, plzap и 2 други харесват това


#226366 Nurts Bulgaria HellasSat 2 39.0°E

Публикувано от amigo на 30 юли 2018 - 05:44

12,593 V 10410

PLS: Root/218997 ID 3


 • petar, mihof33, stoyan9000 и още 1 харесват това


#202672 Проблем с Edision argus pingulux

Публикувано от woooow на 07 февруари 2015 - 12:16

Такааа... Дойде време и аз да се сблъскам със същия проблем... Амико-алиен, естествено извън гаранция от доста време. От 4 месеца насам сигнала на амикото спадна драстично и тази вечер хд транспондера на булсата изчезна съвсем. Проверих на другите приемници- сигнал си има. И реших да отворя и аз капака...

Какво се оказа? Естествено електолитни кондензатори! След замяната им сигнала се покачи драстично и няма никакви ядове!

Предполагам хадруерно приемниците са еднакви, като изключим скарт-а.

Предлагам снимков материал на смененото от мен. Надявам се да помогна с решение!

Прикачени миниатюри

 • 20150206_232135.jpg

 • Aries, orlinm, Devnull и още 1 харесват това


#198212 Vu Solo2 или Gigablue HD Quad Plus

Публикувано от ВалчоП на 12 април 2014 - 11:51

Ако търсиш нещо, което да чете карта в1 - тогава направо поръчвай гигата, ващото ву-то не може.

Ако търсиш нещо с повече от два тунера, напр. и с кабелен и двб-т - поръчвай гигата, ващото ву-то има само два.

Ако търсиш нещо, което да стартира за 25 сек - поръчвай ву-то, защото гигата стартира за 45 - 50 сек.

По отношение на чувствителност на тунери - еднакви са, според мен.

Бързина на превключване - според мен солото има леко предимство.

Бързина на отваряне с оскам - еднакви са, отварят светкавично.

Картината ми се струва еднаква и на двата, но това е до телевизор, настройки и лично възприятие.

Солото е леееко по-стабилно по отношение на ръчкане, защото ми се струва, че гигата е по-склонна да се рестартира и да "зеленее" при по-усърдно ръчкане.

Да вметна, че не съм експерт, и не съм с оптималните имиджи (солото ми е с опен пли 4.0, а гигата с опен мипс 4.0).

Гигата има пенизчийско дисплейче отпред, по което може да си пуснеш телевизия, да се радва детето :).

И двата са с външно захранване и не греят. Солото дори има и вентилаторче.

Заключение:

Ако търсиш нещо по-гъзарско - гигата.

Ако търсиш нещо по-спортно - ву-то.


 • samoloko, veskop, eeevgeniii и още 1 харесват това